• Fremhevet
  • Nyheter

EIR of Norway: en unik og helnorsk foredling av Haishen

  • COMPANY: Eir of Norway
  • Sector: Hav
  • DATE: januar 20th, 2020

Eir of Norway har de siste årene prioritert å sikre en unik og helnorsk foredling av Haishen i tett samarbeid med ulike forskere og bransjeledere. Tidligere ble sjøpølsen eksportert til andre land for prosessering til ferdig produkt. Med en slik ordning forsvinner noe av opphavet og en stor del av verdiskapningen, og det ønsker vi ikke, sier Gunnar Hølland, forretningsutvikler i EIR of Norway.

Dette har resultert i egne fremgangsmåter av fangst av fiskerne, tørkeprosesser i Norge og oppskrifter som tildeles de beste restaurantene som serverer Haishen. En fullskala norsk produksjon av den røde sjøpølsen åpner for ytterligere aktivitet og inntektskilder for både fiskere og tørkeri langs den norske kysten som er verdenskjente for sitt kvalitetsarbeid.

Tilbakemelding på utsendte prøveordrer er at de ikke har sett lignende kvalitet, hvor renhet og farge blir fremhevet. Basert på flere testordrer har vi oppnådd avtaler om månedlige leveranser, og det er et markant signal om oppskalering, forklarer Hølland.