• Fremhevet
  • Nyheter

EIR of Norway: fulle ordrer før høysesong

  • COMPANY: Eir of Norway
  • Sector: Hav
  • DATE: januar 20th, 2020

EIR of Norway sitt første produkt er nå klart for eksport i større skala og heter Haishen. Dette blir Norges dyreste sjømatprodukt som selges for flere tusen kroner kiloet i tørket form. For nordmenn omtales arten som rød sjøpølse og har til nå blitt oversett som bifangst, mens i Kina regnes den som en av havets fire skatter i et etablert high-end marked.

Selv midt i koronapandemien har Eir of Norway oppnådd fulle ordrer i god tid før høysesongen for Haishen. Høysesongen finner sted på senhøsten i forbindelse med innkjøp til kinesisk nyttår, hvor det spises som et festmåltid eller blir gitt som en gave som symboliserer helse og status. Haishen er i dag anerkjent for sitt rike næringsinnhold og historisk sett var dette en eksklusiv vare forbeholdt Ming dynastiet og de kongelige frem til 1970 tallet.

Eir of Norway har eksportert til åtte ulike land, hvor to av disse er strategisk valgt for etablering av videre ekspansjon. Basert på våre bestillinger oppfatter vi det slik at markedet i Asia vil være friskmeldt tidligere en i Norden. Det er bra for oss, våre norske fiskere og tørkere, ettersom at vårt hovedmarked er i Asia, forklarer Gunnar Hølland, forretningsutvikler i Eir of Norway.