• Fremhevet
  • Investering

1X: kunngjør vellykket serie A2 investering ledet av OpenAI

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 23, 2023

  • Selskap: 1X Technologies jobber kontinuerlig for å bygge den første virkelig masseproduserbare humanoide robotplattformen som hjelper mennesker leve bedre liv.

1X henter inn 250 millioner i en vellykket serie A-investeringsrunde ledet av OpenAI. Den ferske kapitalen skal brukes til arbeidet med deres kommende tobeinte androide-modell som kalles NEO.

Den vellykkede avslutningen på Serie A2 finansieringsrunden ble ledet av OpenAI Startup Fund, med deltakelse fra Tiger Global og et konsortium av investorer fra Norge, inkludert Sandwater, Alliance Ventures og Skagerak Capital. 1X er helt i teten på å øke arbeidskraften gjennom bruk av trygge, avanserte teknologier innen robotikk, forteller Brad Lightcap, driftsdirektør i OpenAI og leder for OpenAI Startup Fund.

1X planlegger å bruke midlene til å øke innsatsen med å bygge deres kommende tobeinte androide modell som heter NEO, samt skalere produksjonen av deres første kommersielt tilgjengelige android EVE i Norge og Nord-Amerika. 1X er stolte over å ha OpenAI som leder av denne runden, fordi vi er i tråd med vår misjon om en gjennomtenkt integrering av fremvoksende teknologi i folks daglige liv. Med støtte fra våre investorer vil vi fortsette å ta betydelige fremskritt innen robotikkfeltet og øke den globale arbeidsstyrken, sier Bernt Øyvind Børnich, daglig leder i 1X Technologies.

Nå som selskapet tiltrekker seg global interesse fra store aktører innen deeptech, er vi ekstra takknemlige for vår engelinvestor, Lars Helge Helvig, forteller Børnich. Gjennom selskapet Valinor tok han betydelig risiko og investerte tungt på et tidlig tidspunkt. Finansieringen fra Valinor i 2017 hjalp oss med å akselerere fra å være et lite norsk selskap med innovasjon innen robotikk til å bli en internasjonal aktør, med et stjernelag som beviselig kunne utvikle trygge androider som kan jobbe side om side med mennesker, avslutter Børnich.