• Fremhevet
  • Nyheter

CealTech: fagfellevurdert artikkel publisert av NATO

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: desember 3, 2020

  • Selskap: CealTech er Norges ledende kompetansehus for grafén og jobber aktivt med kunderettet FoU, produksjon- og optimalisering av grafén i produktutvikling.

NATO har i dag publisert en fagfellevurdert artikkel om CealTech sin storskala produksjon av høykvalitets grafén. Den samme artikkelen ble også benyttet i fjorårets NATO-konferanse om bruk av grafen til militære applikasjoner. De siste fem årene har CealTech hatt et tett samarbeid med California Institute of Technology og Dr. David Boyd om deres PECVD-produksjonsmetode for høykvalitets grafén, forteller Jon Are Beukes, daglig leder i CealTech. Publiseringen betrakter vi som et kvalitetsstempel på vår aktive produksjonslinje for høykvalitets grafén, som er lokalisert på Forus-kontoret, avslutter Beukes.

Totalt fem artikler er publisert, som hver beskriver banebrytende forskning, har blitt utvalgt til publisering i NATO-nummeret AVT-304. Artiklene er valgt på grunnlag av sin vitenskapelige kvalitet, tydelige relevans for forsvaret, og klarering for offentlig utgivelse. Det er en stor tillitserklæring å bli utvalgt sammen med giganter innen forsvarsindustrien og forskningsinstitusjoner, sier Kaja Skålnes Knudsen, forsker i CealTech. Det er motiverende å stå side om side med kjente universiteter som Ruthger og Stanford, avslutter Knudsen.

Forsvarsindustrien er avhengig av konsistent og høy kvalitet fra sine leverandører. I dag er det mange selskaper som sier at de produserer volum av grafén, men i realiteten er det grafén-lignende materialer som går under det samme navnet, selv i publikasjoner, forklarer Ahn Hoang Dam, ph.d. FoU Kjemiker i CealTech. CealTech er så vidt vi vet det eneste selskapet som kan produsere ekte grafénpulver i større volum med den patenterte PECVD-metoden. Vi fremhever kundens ønskede egenskaper, som økt styrke eller ledeevne, ved å finne riktig kombinasjon av ulike typer grafén som enkelt mixes og implementeres i eksisterende produksjonslinjer til grafénforsterkede produkter, konkluderer Dam.

Link til NATO-publiseringen (side 56).