• Nyheter

Norsk Vind: første kilowatt-time levert ‍‍‍fra Egersund vindkraftverk

  • Sektor: Energi
  • Dato: september 10, 2017

  • Selskap: Norsk Vind er Norges største private vindkraftaktør, som bidrar til elektrifisering av industri, husholdninger og transportsektoren.

Fredag 11.08.17 leverte prosjektet sin første kilowatt-time til nettet. Nesten en måned senere ble siste komponent løftet på plass på siste turbin. Dermed er alle de 33 turbinene monter‍‍‍t sammen og kranene kan demonteres og fraktes bort.

Det er nå primært arbeider inne i turbinene som pågår og for hver uke som går vil dere derfor se flere og flere turbiner som roterer og som da starter sin testperiode. I tillegg til arbeidene med å få gjort turbinene klar til oppstart jobbes det med å revegetere og sette i stand terreng langs veger og oppstillingsplasser.

Sommeren har vært noe mer vindfull enn forutsatt og det har gjort at monteringsarbeidet av turbinene har tatt noe lenger tid. Dette gjør at fremdriften er noe bak skjema, men vi håper og tror at alle turbiner vil være operative i god tid før jul, forteller Per Ove Skorpen, daglig leder i Norsk Vind.