• Fremhevet
  • Nyheter

Halodi Robotics: Sunnaas sykehus satser på roboter i helsevesenet

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mai 5, 2020

  • Selskap: 1X Technologies jobber kontinuerlig for å bygge den første virkelig masseproduserbare humanoide robotplattformen som hjelper mennesker leve bedre liv.

Halodi Robotics er nøkkelpartner for Sunnaas sykehus, som er søker for HIRo-prosjektet (Human Interactive Robotics for Healthcare). Prosjektet skal søke etter nye eller forbedrede løsninger og tjenester på sykehuset og i de kommunale tjenestene ved hjelp av Halodi Robotics sin humanoide robotplattform.

Robotplattformen er fleksibel, tilnærmet menneskelig størrelse og beveger seg med et sett med to hjul. Den har bevegelige armer for arbeidsoppgaver som fjernstyres ved hjelp av manuelle kontroller, slik at en helsefaglig operatør kan overta flere roboter etter behov – en relevant funksjon for fjernoperasjoner som hjemmeomsorg.

 

 

Målet med HIRo-prosjektet er å øke støtten til pasienter ved bruk av en humanoid robot assistent: Hjelpe helsepersonell i grunnleggende hverdagslige oppgaver med pasienter som hygiene eller måltider (også i deres eget hjem). Robotplattformen muliggjør også en ny interaktiv tjeneste hvor en kan ledsage nye pasienter og pasientbesøkende gjennom sykehuset, samt formidle grunnleggende informasjon.

Partnere i prosjektet inkluderer også Skien kommune, Institutt for energiteknologi (IFE) og Universitetet i Gøteborg. For mer informasjon, les artikkelen på IFE sin hjemmeside om HIRo-prosjektet her.