• Fremhevet
  • Nyheter

Heaten: signerer produksjonsavtale for varmepumpen HeatBooster

  • Dato: mars 11, 2022

  • Selskap: Heaten utvikler og produserer megawatt-skala industrielle varmepumper med svært høye temperaturer, som kan gjenvinne varme som tradisjonelt går tapt i prosesser til ulike industrielle kunder.

Heaten valgte AVL Schrick, verdens største uavhengige motorutvikler, til å jobbe med detaljdesign, layoutdesign, samt gi deres erfaring med smøring og tetting for deres varmepumpesystem HeatBooster.

Vi vil snart se en milepæl innen varmepumpeteknologi på markedet som gjør industrien i stand til å forbedre prosesseffektiviteten ytterligere, sier Roger Wildemann, daglig leder i AVL Schrick GmbH. Vi er stolte av å jobbe med det inspirerende teamet fra Heaten om en teknologi som resulterer i redusert CO2-avtrykk og bidrar til en bærekraftig fremtid, avslutter Wildemann.

Den første HeatBoosteren blir en 1 MW varmepumpe, men produksjonen vil etter hvert utvides opp til 6 MW. AVL har kapasitet til å drive en liten serieproduksjon og selskapet gjør seg klare til å bygge de to første HeatBoosterne, hvorav den første skal leveres til en kunde i Nederland. Med AVL Schrick har Heaten funnet en sterk partner som kombinerer erfaren ingeniørkunnskap med nøkkelferdige monterings- og testegenskaper, sier Peter P. Breithaupt, daglig leder i Heaten.

Heatens varmepumpe er basert på en effektiv, slitesterk og svært fleksibel stempelteknologi. Den leverer varme med prosesstemperaturer opp til 165 ° C. HeatBoosteren er basert på en velprøvd teknologiplattform og er tilpasset marked med stort behov for varme i temperaturområdet 100-200 ° C. En av de mange fordelene med en stempelbasert kompressor er at teknologien er optimert mot serieproduksjon ettersom stempelmaskiner har blitt bygget i over 100 år. Teknologien er godt utviklet og har løsninger som er svært fleksible, effektive og skalerbare.