• Fremhevet
  • Nyheter

Heimdall Power: lanserer virtuelle sensorer

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: oktober 4, 2022

Heimdall Power er glade for å kunne introdusere sine virtuelle sensorer for dynamisk linjerating (DLR), en ny SaaS-løsning for kapasitetsovervåking og prediksjon, som kan distribueres både på egenhånd eller i kombinasjon med fysiske Neuroner.

Virtuelle sensorer er et skalerbart overvåkingskonsept som utnytter vår erfaring med fysiske sensorer (Neuron)-overvåking i kombinasjon med datadrevne programvaremodeller som bruker avanserte værdata, forteller Magnus Helgeby, programvaredirektør i Heimdall Power. Resultatet er en alt-i-ett DLR-løsning som kan modellere et helt nettverk gjennom kombinasjonen av Neuroner og programvare, hvilket muliggjør overføringen av mer strøm enn en statisk maksgrense skulle tilsi.

For de mindre kritiske delene av et strømnett kan virtuelle sensorer sikre fleksibel drift til en rimelig pris, men for de mer begrensede områdene anbefaler vi utvilsomt utplassering av fysiske Nevroner, gitt deres høyere nøyaktighet, forklarer Helgeby. Dette gjør oss i stand til å overvåke kapasiteten til hele strømnettet med nødvendig nøyaktighet på hvert sted, avslutter Helgeby.