• Fremhevet
  • Nyheter

ICON Systems: sikret FEED studie av Viewpoint Spidercage

  • Sektor: Hav
  • Dato: august 25, 2020

  • Selskap: ICON Systems er en totalleverandør med spesialkompetanse på Automasjon, som følger prosjektene fra A til Å.

ICON Systems har sikret kontrakt med Moss Maritime for deltagelse på en Front End Engineering Design (FEED)-studie av Spidercage, et oppdrettsanlegg designet for eksponerte lokasjoner i kystnære havområder. Nova Sea har tidligere fått tildelt 4 utviklingslisenser for realisering av konseptet Spidercage, som kan stå klar om et par år med produksjon av opp til 3120 tonn oppdrettsfisk.

Studien på hele 6000 timer skal gi prosjektet teknologisk modenhet med tilhørende kostnader før Nova Sea tar prosjektet inn i neste fase som er bygging av anlegget. Kontrakten er en videreføring av et tett samarbeid som ble innledet mellom ICON Systems og Viewpoint i 2015, da begge selskapene hadde en felles intersse for å satse mot oppdrettsnæringen, forteller Jarl Endre Pedersen, daglig leder i ICON Systems. 

ICON Systems sin oppgave i denne studien er å planlegge og forberede et tidligdesign på Elektro, Instrument og Kontrollsystem slik at anlegget Spidercage får optimale løsninger. Sentralt i vår leveranse står ICON Systems sitt totalintegrerte kontrollsystem for oppdrettsanlegg, SALMATIC™, forteller Pedersen. Andre deltagerne i denne studien er Moss Maritime som agerer som hovedkontraktør mot sluttkunden Nova Sea og Aqua Knowledge som tar seg av not systemet, avslutter Pedersen.