• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto: Børsnoteres med en verdi på 400 millioner

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 24, 2021

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

Kyoto Group AS ble i dag børsnotert på Euronext Growth, ved Oslo Børs under tickersymbolet “KYOTO”. 

Kyoto har som formål å lagre den rike energien fra variable fornybare kilder som vind- og solkraft i et modulært termisk batteri til å håndtere energien i industrielle prosesser for å redusere CO2-fotavtrykk. Selskapet planlegger å drive og selge termiske batterier HeatCube med kapasitet fra 5MW og oppover, som muliggjør industrielt forbruk av lavprisvarme fra overflødig sol- og vindenergi. Vi tilbyr en løsning for lagring av billig grønn strøm om natten i varmebatterier, til senere bruk når strøm er dyr, sier Christian Blom, administrerende direktør i Kyoto.

Kyoto har i forkant av noteringen innhentet 150 millioner kroner, som skal brukes til å finansiere selskapets gjennomføring av de første kommersielle prosjektene, organisasjonsbygging, FoU og teknisk utvikling, forretnings- og markedsutvikling, samt generelle bedriftsformål. Varmelagring representerer en voksende markedsmulighet på flere milliarder dollar, og Kyoto er godt posisjonert til å bli markedsleder, konkluderer Blom.