• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto Group: firedobler utladningskapasiteten til sitt termiske batteri Heatcube

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mai 3, 2023

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

Kyoto Group har gleden av å kunngjøre en firedobling av utladningskapasiteten til sitt termiske energilagringssystem Heatcube, fra 5 MW til 20 MW. Den radikale økningen i utladningskapasiteten reduserer (LCOH-)kostnadene med å levere varme for kunder med slike behov, samt at det utvider Heatcube sin appell til en bredere kundebase.

Dette oppnås uten å endre Heatcube-designet og er muliggjort av et nytt modulært dampgenerator-system utviklet for Kyoto Group av ingeniørpartneren Steinmüller Engineering fra Tyskland. Kyoto Group har tidligere inngått en samarbeidsavtale med Steinmüller Engineering om å levere dampgenerator-systemet for Heatcube.

Det vertikale designet av dampgeneratoren fra Steinmüller gir en perfekt integrasjon med Heatcube-designet samtidig som den opprettholder den høye energitettheten i systemet vårt, forklarer Bjarke Buchbjerg, teknologidirektør i Kyoto Group. Dette langsiktige strategiske samarbeidet er basert på komplementær ekspertise og representerer et viktig skritt i den pågående optimaliseringen av Heatcube, avslutter Buchbjerg.