• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto: inspiserer Heatcube byggeprosessen i Barcelona

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: november 12, 2021

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

I ukene 25. til 29. oktober besøkte representanter fra Kyoto Group-ledelsen partneren Contratos y Diseños Industriales S.A (CyD) i Barcelona. Besøket inkluderte tekniske diskusjoner og et besøk på produksjonsstedet hvor Heatcube-tankene snart er klare til å bli fylt med smeltet salt.

Å møte teamet og få se de fysiske tankene i produksjonen bekrefter at vi har etablert sterke partnerskap for å bringe Heatcube til markedet som en effektiv, modulær og svært skalerbar løsning for å avkarbonisere industriell oppvarming, sier Christopher Kjølner. CyD, som har ansvaret for å bygge tankene til Heatcube, spesialiserer seg på industrielle prosjekter, detaljprosjektering og bygging av spesialutstyr og prefabrikker med høye tekniske krav, inkludert termiske lagringsløsninger og smeltet salt. Ved å samarbeide for å lage tanker for Heatube, er vi en del av et svært innovativt prosjekt for å gi varme til industri i stor skala gjennom ren, fornybar energi, sier Sergio Dávila Borraz, Global forretningsutviklingsleder i CyD.

Hver tank konstruert passer i en 20 ft. container. Tankene er de største delene av Heatcube-strukturen, så når vi er i stand til å inspisere de ferdige tankene føles det ut som et veldig stort skritt for byggeprosessen, sier Bjarke Buchbjerg, teknisk direktør i Kyoto. Termiske batterier har potensialet til å redusere kull og naturgass betydelig som en del av energimiksen. Nå er vi ivrige etter å fullt ut demonstrere vår evne til å levere ren fornybar varmeenergi til industrien, avslutter Buchbjerg.