• Fremhevet
  • Investering

Kyoto: kjøper Mercury Energy i Spania

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 24, 2022

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

Kyoto annonserer oppkjøpet av Mercury Energy S.L. fra Andrés Barros Borrero. Mercury Energy vil bli et datterselskap av Kyoto og en ny forretningsenhet kalt Kyoto Technology Spain. Aksjekjøpsavtalen med Andrés Barros Borrero ble signert 23. mars 2022 og Kyoto forventer at transaksjonen vil bli gjennomført i løpet av april eller mai 2022.

Oppkjøpet vil betydelig styrke Kyoto sin kompetanse og utviklingskapasitet for smeltet salt, samt utvide selskapets geografiske fotavtrykk nær sine nøkkelmarkeder i Europa for å kunne betjene den økende etterspørselen etter lagring av termisk energi i Europa. Ved å kjøpe Mercury Energy er vi i stand til å utvide teamet vårt av dyktige ingeniører med inngående kunnskap om termisk lagring, smeltet salt og dampgenerering, samt få betydelig IPR for smeltet salt, sier Bjarke Buchbjerg, teknologidirektør i Kyoto.

Mercury Energy passer godt for oss i Kyoto, for nå øker vi kapasitet og kompetansen vi trenger for raskt å skalere virksomheten vår og akselerere den kommersielle utrullingen av Heatcubes over hele Europa, sier Camilla Nilsson, finansdirektør og midlertidig daglig leder i Kyoto. Deres omfattende kompetanse på termisk energilagring i smeltet salt og dampgenerering gjør oss i stand til å levere modulære og skalerbare løsninger til noen av de mest interessante industrikundene i Europa, avslutter Nilsson.