• Fremhevet
  • Nyheter

Norsk e-Fuel: Fornybart flydrivstoff i Norge

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: juni 8, 2020

  • Selskap: Norsk e-Fuel er et Europeisk Consortium med hovedkontor i Oslo, som jobber for å fremme nye Power-to-Liquid prosjekter i Norge og i Europa.

Norsk e-Fuel er et nytt industri-konsortium med hovedkontor i Oslo, som i dag annonserer initiativet for å industrialisere Power-to-Liquid teknologi (PtL) i Norge for det Europeiske markedet. Det banebrytende prosjektet vil gjøre det mulig å konvertere norsk fornybar energi til elektrobrensel. 

Fellesforetaket bak initiativet består av fire partnere: Sunfire GmbH, verdensledende PtL-leverandør; Climeworks AG, pionerer innen CO2 fangst; Pault Wurth SA (SMS group), et ledende internasjonalt EPC-selskap innen stålproduksjon og Valinor.

Vi er stolte av å ha de beste bransjeaktørene, inkludert våre norske forretningspartnere på vår side, for å realisere dette viktige prosjektet, sier Karl Hauptmeier, daglig leder i Norsk e-Fuel. Sammen kombinerer vi de nødvendige ressursene med de mest avanserte og effektive teknologiene for å konvertere Norges omfattende fornybare vind- og vannressurser til fornybart drivstoff, avslutter Hauptmeier.

Ved en enkelt trinns samelektrolyseprosess konverterer de innovative teknologiene til Sunfire og Climeworks fornybar elektrisitet, vann og fanget CO2 til syntesegass. Fornybart flydrivstoff kan så produseres gjennom videre prosessering og raffinering. Sluttproduktet kan således brukes direkte i eksisterende infrastruktur tilknyttet flyindustrien.