• Fremhevet
  • Personer

Norsk Solar: ansetter ny daglig leder

  • Sektor: Energi
  • Dato: mai 16, 2023

  • Selskap: Norsk Renewables utvikler og investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

Øyvind L. Vesterdal, selskapets medgründer og daglig leder, vil tre tilbake fra sin stilling den 16. mai 2023. Vesterdal har spilt en nøkkelrolle i Norsk Solar sin suksess, med en imponerende prestasjonsliste som inkluderer vekst fra fire til 40 ansatte, børsnotering på Oslo Børs, etablering av finansielle partnerskap med Norfund og Finnfund, og betydelige investeringer i fornybar energi. Under hans ledelse har selskapet også satt i drift 70 MWp solkraftanlegg, som gir langsiktige inntekter og hjelper kunder med å redusere karbonutslipp og strømkostnader.

For å føre Norsk Solar inn i sin neste vekstfase, vil Øyvind L. Vesterdal overlate stafettpinnen til Torbjørn Elliot Kirkeby-Garstad, som bringer med seg 16 års erfaring som investor innenfor industriell fornybar energi. Vesterdal vil fortsette i en rådgivende rolle frem til slutten av august 2023 for å sikre en jevn overgang. «Jeg er glad for å kunngjøre Torbjørn som den nye administrerende direktøren», forteller Øyvind Vesterdal. «Dette representerer et stort løft for selskapet som bør resultere i betydelig vekst,» avslutter Vesterdal.

«Jeg er veldig glad for å bli med Norsk Solar på dette spennende tidspunktet i selskapets historie, forteller Torbjørn Elliot Kirkeby-Garstad, ny daglig leder i Norsk Solar. «Jeg ser frem til å jobbe med det talentfulle teamet her for å bygge videre på den sterke grunnmuren som Øyvind har lagt og ta selskapet til nye høyder», avsluttet Kirkeby-Garstad.