• Nyheter

Norsk Solar: igangsetter andre fase av 37 MW solkraftanlegg i Brasil

  • Sektor: Energi
  • Dato: mars 7, 2022

  • Selskap: Norsk Renewables utvikler og investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

Norsk Solar har signert en kraftkjøpsavtale med Órigo Energia om å bygge 6 solkraftanlegg som produserer 18 MW fornybar energi. Kraftkjøpsavtalen representerer andre fase i utviklingen av en 37 MW utbyggingsavtale tidligere signert av Norsk Solar og Órigo Energia.

Dette prosjektet er svært viktig for vår målsetting om å produsere 100 MW ren solenergi til bedrifter i Brasil, og et viktig skritt nærmere for vår ambisjon om å være en av de fremste uavhengige solenergileverandørene i C&I-segmentet på verdensbasis, sier Øyvind L. Vesterdal, daglig leder i Norsk Solar.

Investeringsstørrelsen for 37 MW-porteføljen er om lag 400 millioner kroner. Alle de 12 anleggene som skal bygges er i delstaten Minais Gerais og byggingen skal starte i midten av 2022. Norsk Solar sin utvikling- og byggepartner på prosjektet er GDSolar, som er ledende innen utvikling av solenergi i Brasil.

Å tilby rask igangsettelse og produksjon av ren energi uten forhåndskostnader for kunden er et verdiforslag som gir stor gjenklang hos brasilianske energikjøpere og vi etablerer raskt en sterk lokal merkevare i markedet, sier Mauro Benedetti, landssjef Brasil i Norsk Solar.