• Fremhevet
  • Nyheter

Norsk Solar: skal levere solcelleanlegg til kjøpesentre i Vietnam

  • Sektor: Energi
  • Dato: mars 4, 2021

  • Selskap: Norsk Renewables utvikler og investerer i fornybar energi i fremvoksende markeder.

Norsk Solar har signert avtale med Central Retail, en av sør-øst Asias største butikkjeder, om å bygge større solcelleanlegg på taket til en rekke av deres kjøpesentre i Vietnam. Det blir det største solprosjektet på tak med en enkeltkunde i landet, fra Hanoi i nord til Ho Chi Minh City i sør. 

Industriaktører blir viktige bidragsytere for at vi skal nå de globale klimamålene, men dette trenger ikke alltid gå på bekostning av kommersielle hensyn sier Øyvind L. Vesterdal, daglig leder i Norsk Solar. Prosjektet med Central Retail i Vietnam er et godt eksempel på dette, hvor Norsk Solar eier og drifter anleggene, mens Central Retail kjøper strømmen til en vesentlig lavere pris enn dagens spotpris, forklarer Vesterdal.

Investeringskostnaden på rundt 100 millioner kroner skal levere 11MW fornybar energi. Prosjektet er ventet å produsere over 300 GWh av fornybar energi, som tilsvarer en besparelse på rundt 120.000 tonn CO2. For Norsk Solar er bragden spesielt stor da det er en kompleks transaksjon med flere aktører involvert fra ulike land, noe som har vært spesielt utfordrende i denne pandemitiden. Avtalen bekrefter også selskapets potensial som en global aktør innen fornybarsegmentet, avslutter Petter S. Berge, utviklingsdirektør i Norsk Solar.