• Fremhevet
  • Nyheter

Sensonomic: fikk storkontrakt med FN

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 12, 2019

  • Selskap: Sensonomic utvikler programvare for å gjøre globalt landbruk mer profitabelt på en bærekraftig måte. Ved å bruke avanserte simuleringsmetoder kan programvaren finne optimale strategier for tilpasning til en verden i endring.

Sensonomic har sikret en kontrakt verdt 11 millioner for å forbedre matsikkerheten på stillehavsøyene Fiji, Vanuatu og Solomonøyene. Øyene i Stillehavet er blant de mest klimautsatte landene i verden, som opplever at avlinger slår feil, og områder som gjennom generasjoner har gitt mat og inntekter til familier ikke lenger er dyrkbare.

Vår metode for millioner av daglige datasimuleringer, skal gi bønder, myndigheter og innkjøper muligheten til raskt å tilpasse seg nye situasjoner, sier Anders Gundersen, daglig leder i Sensonomic. Vi skal sikre at forsyningskjeden ikke bryter sammen når hyppigheten og alvorlighetsgraden av klimahendelser som sykloner, tørkeperioder, flom, jordskred og skadedyr øker, forklarer Gundersen.

Sensonomic oppdaterer modellen kontinuerlig med data fra satellitter, sensorer og hjelpekilder for å speile områdets tilstand, for deretter å kjøre datasimuleringer for å teste utfallet av beslutninger før implementering, eller å identifisere en optimal løsning på spesifikke problemer, avslutter Gundersen.