• Fremhevet
  • Nyheter

Solgrid: ekspanderer til Sverige

  • Sektor: Energi
  • Dato: oktober 20, 2023

  • Selskap: Solgrid er et energiselskap som utvikler, finansierer, bygger og drifter solcelleanlegg i nordiske markeder.

Solgrid har nylig etablert et nytt kontor i Göteborg, Sverige, og styrker sin tilstedeværelse med et team av fire nyansatte eksperter. Teamet, ledet av Rikard Nylander som Country Manager for Sverige, inkluderer Robin Andréasson, Marina Crnoja og Mikael Bengtsson, hver med sine unike kompetanser som bidrar til Solgrids vekststrategi.

Nylander, med over ti års erfaring i energibransjen og spesialkompetanse innen forretningsutvikling, ledelse og prosjektstyring innen elnett og solenergi, vil lede teamets innsats. Robin Andréasson, med sin bakgrunn fra elektrobransjen, og Mikael Bengtsson, med ekspertise innen bærekraft og teknisk kjemi, vil fungere som prosjektledere. Marina Crnoja, som prosjektutvikler og med erfaring fra byggebransjen samt en nylig fullført MBA i International Management, kompletterer teamet.

Teamets primæroppgave er utvikling av storskala solkraftprosjekter i Sverige, og bidra til Sveriges grønne energiomstilling. «Gjennom vårt arbeid i Solgrid kan vi være en viktig brikke i overgangen til grønn og bærekraftig elektrisitet samtidig som vi bidrar til økt elektrisitetsproduksjon,» sier Nylander.