• Fremhevet
  • Nyheter

SustainSolar: har installert Uganda sitt første sammenkoblede mini-grid.

  • Sektor: Energi
  • Dato: juni 30, 2021

  • Selskap: SustainSolar leverer conteinerbaserte høykvalitetsløsninger for varig fornybar kraftproduksjon og batterilagring til avsidesliggende steder over hele Afrika.

En koalisjon av energiselskaper kjent som Utilities 2.0, lanserte i 2020 en integrert pilot for fornybar energi for å teste nye måter å akselerere energitilgang, øke kundeetterspørsel og forbedre nettytelsen i Uganda. Resultatet ble SustainSolar sin 40 kWp sammenkoblede mini-grid er ferdig installert som første av sitt slag i Kiwumu (Uganda).

Piloten er designet for å minst halvere kostnadene ved å benytte integrert energi. Dette kombinerer sentralisert og desentralisert teknologi, inkludert solcelleanlegg, mini-grids, nett og smarte nettsystemer. Alle er kombinert til et intelligent og interaktivt energinettverk som kan levere kundesentrerte, rene energiløsninger for å få slutt på energifattigdom til den laveste kostnaden, og transformere milliarder av liv raskere enn isolerte tilnærminger.

Det distribuerte systemet vil forsyne 300 husstander og 60 lokale virksomheter med fornybar energi. Uganda har nå sluttet seg til et voksende globalt nettverk av integrerte initiativer for å akselerere tilgang, øke etterspørsel og forbedre den generelle ytelsen av energi med piloten. De samfunnsøkonomiske fordelene med integrert nytteverdi og effektiviteten til de foreslåtte forretningsmodellene vil bli undersøkt av Makerere universitetet og flere lokale selskaper. Vi er stolte av å være en del av dette banebrytende initiativet og ser frem til ytterligere suksesser med å støtte Ugandas universelle energitilgangsmål, sier Tobias Hobbach, daglig leder i SustainSolar.