• Fremhevet
  • Nyheter

SustainSolar: lanserer et frittstående nøkkelferdig batteriskap

  • Sektor: Energi
  • Dato: februar 25, 2022

  • Selskap: SustainSolar leverer conteinerbaserte høykvalitetsløsninger for varig fornybar kraftproduksjon og batterilagring til avsidesliggende steder over hele Afrika.

SustainSolar gleder seg over å presentere SUSTAIN BOX™, et frittstående nøkkelferdig energilagringsskap, integrert med en Sunsynk hybrid-omformer og SolarMD Pty Ltd  LFP-batterier.

SUSTAIN BOX™ er forhåndskablet og konfigurert for ekte plug-and-play AC/DC-integrasjon; ideell for ulike lagringsapplikasjoner som avbruddsfri strømforsyning og backup, optimalisering av PV-selvforbruk eller energiforsyning utenfor nettet, som eksempelvis ved elektrifisering av helseklinikker i avsidesliggende områder i Afrika. SUSTAIN BOX™ kan demonteres i to deler for enkel transport og installasjon. Kapasiteten varierer opptil 10 eller 12 kW for omformeren, og opptil 30 kWh batterilagring. Sustain Box ble lansert på selskapssamling hos SolarMD og vi gleder oss over de positive tilbakemeldingene vi har mottatt, sier Tobias Hobbach, administrerende direktør i SustainSolar.

Vår første ordre på fem bokser er gjennomført og er på vei til Uganda som en del av elektrifiseringen av fem helseklinikker for å støtte mødre- og barnehelsetjenester i samarbeid med Equatorial Power Ltd. og finansiert av USAID/Power Africa, sier Hobbach. Batterienhetene skal drive utstyr som kjøleskap, inkubatorer og sterilisatorer, forklarer Hobbach. Ved å drive mødre- og barnehelseklinikkene med bærekraftig energi har tilskuddsprogrammet som mål å støtte økt tilgang til svangerskapsomsorg, rutinemessig vaksinering, forbedre diagnostiske tjenester for barn og gravide kvinner, og utvide timene med tjenestelevering som er spesielt avgjørende for akutthjelp etter mørkets frembrudd og fødsel.