• Fremhevet
  • Nyheter

SustainSolar: leverer mini-grid til avsidesliggende skole i Malawi

  • Sektor: Energi
  • Dato: januar 28, 2020

  • Selskap: SustainSolar leverer conteinerbaserte høykvalitetsløsninger for varig fornybar kraftproduksjon og batterilagring til avsidesliggende steder over hele Afrika.

SustainSolar er stolte av å kunne fortelle om ferdigstillingen av et mini-grid med solceller til skolen i Sokola Village, i de avsidesliggende fjellene i Malawi.

Sustain Compact ™ solcelle-systemet som benyttes har en for øyeblikket en solcelle-kapasitet på 6 kWp og 10 kWh litium-ion-batterilagring. Systemet har mulighet for fremtidig utvidelse slik at strømforsyningen kan vokse med etterspørsel. AC-strømmen er distribuert over hele campus som består av klasserom, lærerhus, administrasjonsbygg og den nybygde sovesalen som skal huse 96 unge jenter. Systemet danner Malawi sitt første mini-grid som tar i bruk markedsledende teknologi fra Tesvolt-batterier og SMA-omformere, begge tyske produsenter.

Sokola Village School er den eneste skolen i regionen. Av den grunn går mange barn i to timer eller mer hver morgen, over fjernt og ofte farlig terreng, bare for å komme seg til skolen, forklarer Rick Armstrong, leder av Sokola mini-grid prosjektet. Den nye sovesalen vi har bygget vil huse 96 unge damer og tillate dem å fokusere mer på å lære og bli fremtidige ledere, avslutter Armstrong.

Dette er nøyaktig slike type prosjekt som oppfyller SustainSolar sin misjon om å endre måten fremvoksende markeder får tilgang til elektrisitet, forteller Ames Martin, driftsleder ved SustainSolar. Les mer om prosjektet på deres websider her.