• Fremhevet
  • Nyheter

SustainSolar: og Equatorial Power samarbeider om nytt mini-grid

  • Sektor: Energi
  • Dato: mars 23, 2020

  • Selskap: SustainSolar leverer conteinerbaserte høykvalitetsløsninger for varig fornybar kraftproduksjon og batterilagring til avsidesliggende steder over hele Afrika.

Til tross for utfordringene med nedstenging for covid-19, leverte SustainSolar deres Sustain Compact ™ til Idjwi-øya ved Kivu-sjøen i Den demokratiske republikken Kongo.

Sustain Compact ™ er en 20 fots conteiner utstyrt med SMA solceller og batteriinverterere med SolarMD batterier. Den har for øyeblikket en kapasitet på 29,7 kWp PV og 88,8 kWh litium-ion batterilagring med mulighet for fremtidig utvidelse slik at strømforsyningen kan vokse med etterspørsel. SustainSolar sin plug’n’play løsning reduserer den operasjonelle kompleksiteten rundt innkjøp og installasjon av kraftsystemet betydelig. Dette gir teamet vårt mer tid til å fokusere på distribusjon og infrastruktur for å betjene kunder tidligere enn vanlig, says Abishek Bharadwaj, Chief Technical Officer at Equatorial Power.

Equatorial Power, en Uganda-basert mini-gridutvikler, er pionerer innen off-grid systemer i regionen. De eier og drifter allerede et solbasert mini-grid på Idjwi-øya siden 2019, som betjener over 304 husstander og små bedrifter.Det nye mini-grid systemet ligger omtrent 30 km fra Equatorial Power sitt første mini-grid system. Disse skal kobles til et industriknutepunkt med andre tilleggssystemer for å støtte ytterligere vekst av det omkringliggende landbruket og dets verdikjeder på Idjwi-øya, som lokale kjøleskap, eggekubasjon og fremstilling av juice med over 20 nye forbindelser sør på øya.

Les mer om Equatorial Power og prosjektet på deres websider her