• Fremhevet
  • Nyheter

Valinor: selger seg ut av OpenHorizon

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: februar 9, 2023

  • Selskap: Valinor er et norsk familieeid investeringsselskap som gjør tidligfase-investeringer i nyskapende selskaper for å løfte frem morgendagens løsninger.

Valinor og medgründerne Rein-Owe Flister, Rune Bøe og Magnus Fjetland etablerte sikkerhetsrådgivningsselskapet OpenHorizon i 2022. Valinor gir nå sin plass videre til nye investorer med økt kunnskap og lidenskap for sikkerhetsfaget.

Bakgrunnen for Valinor sitt bidrag i OpenHorizon var at norske virksomheter har vært utsatt for et komplekst trusselbilde over lengre tid. Vi ønsket å ta del i et initiativ som kunne ruste Norske små og mellomstore bedrifter til å bedre motstå et moderne trusselbilde, forteller Anders Stokkenes Johansen, investeringsdirektør i Valinor. Programvaren Automated Intelligence Risk (AIR) er ferdigstilt og løsningen kalkulerer risiko for virksomheter, bransjer og verdikjeder, som igjen gir virksomhetene et spisset trusselbilde kalkulert på bakgrunn av hvilke verdier de forvalter. Programvaren anbefaler deretter sikkerhets-tiltak på tvers av standarder som NIST og ISO.

Nå som programvaren er klar til lansering er det riktig tidspunkt for begge parter til å skille lag, forklarer Johansen. Vi er veldig fornøyde med avkastningen på selskapet og takker gründertrioen for et godt samarbeid og ønsker selskapet lykke til videre i sin neste fase, avslutter Johansen.