• Fremhevet
  • Personer

Watbots: ansetter ny salgssjef

  • Sektor: Hav
  • Dato: august 12, 2021

  • Selskap: Watbots bygger og utvikler autonome roboter for daglig vask, inspeksjon og avansert analyse av oppdrettsnøter.

Watbots jobber med en helautonom vaskerobot som også kan dokumentere tilstanden på nota ved hjelp av kamera og sensorer. Kim André Eide (36) fra Sogn og Fjordane tar med seg 12 års erfaring med notvaskeutstyr inn i jobben som ny salgssjef og forretningsutvikler i Watbots.

Kim André Eide startet i havnæringa med kjøp og salg av laks i 2007. Etter et par år gikk Eide over til Østerbø Maskin, hvor han har jobbet som salgssjef av maskiner og utstyr til havbruk, industri og offshore. Det føles tungt å forlate dem, men sjansen til å jobbe med Watbots og alle de dyktige menneskene her, kunne jeg ikke la gå fra meg, forteller Eide.

Jeg har jobbet med salg av notvaskeutstyr i 12 år og grunnkonseptet har ikke forandret seg stort de siste ti årene, forklarer Eide. Det har vært videreutvikling og forbedring av metoden, men veldig lite nytenking. Dette produktet har jeg virkelig troen på og jeg tror at Watbots vil bli standarden i næringa om noen år. Det veldig kjekt å få være med å lage et produkt som jeg tror representerer framtiden for notvasking, avslutter Eide.