• Fremhevet
  • Nyheter

Watbots: har forhåndssolgt over 200 roboter

  • Sektor: Hav
  • Dato: desember 16, 2021

  • Selskap: Watbots bygger og utvikler autonome roboter for daglig vask, inspeksjon og avansert analyse av oppdrettsnøter.

Fire måneder etter avduking på AquaNor har Watbots mottatt godt over 200 forhåndsbestillinger av sine tosidige autonome roboter som vasker og inspiserer havbruksnøter 24/7. 

Det er nå kø for å ta i bruk robotene. Dette viser at oppdretterne har like stor tro på produktet som vi selv har, sier Kim André Eide, salgssjef i Watbots. Jeg har sagt det fra første stund i selskapet at det kommer til å bli kø for å ta i bruk denne roboten, og det ser vi nå allerede er tilfelle. Dette er en robot som kommer til å sette standarden for vasking av nøter i havbruksnæringen. Her får du trådløs drift, ingenting som griper eller klatrer i nota. Det er ikke behov for thrustere, du får daglig vask og inspeksjon, trådløs lading og komplett oversikt over drift og service fra kontrollsenteret. Totalen av dette mener vi det er ingen som kan tilby, og vi er veldig glade for at våre kunder føler det samme, sier Eide. 

Dette er svært store og viktige forhåndsordrer for oss, sier Håvard Lillebo, daglig leder i Watbots. Det koster 1.000 kr pr robot å forhåndsregistrere, men det som for oss er mest viktig er aksept for vår forretningsmodell med leie på 25.000 kr pr robot pr måned og at vi får kunder å levere til. Det er ikke vanlig å gjennomføre slike forhåndssalg i Norge, men nå viser vi at forhåndssalg også er mulig i havbruksnæringen i Norge. Det store forhåndssalget har gitt oss mulighet til å sette ytterligere fart på utviklingen av den autonome roboten, og vi gleder oss til å vise våre pilotkunder alt vi har gjort, avslutter Lillebo.