• Fremhevet
  • Investering

ZAPTEC: Børsnoteres med verdi på 800 millioner.

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: oktober 6, 2020

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Tirsdag 6 oktober kl 9:00 ble selskapet notert på Merkur Markets, ved Oslo Børs under tickersymbolet «ZAP«.

I 2019 vant ZAPTEC en betydelig andel kontrakter i markedet for større ladesystemer i borettslag, sameier, kommuner og bedrifter. I fjor endte omsetningen på 156MNOK med et årsresultat på 31,7MNOK.

Vi regner med en organisk vekst på mellom 35 og 50% de neste årene, sier Anders Thingbø, daglig leder i ZAPTEC. 10 % av omsetningen var utenfor Norge i 2019, men skal øke i takt med ytterligere teknologiutvikling og ekspansjon i nye markeder. Sveits og Sverige har til nå vært de viktigste satsingsområdene for ZAPTEC, mens de har posisjonert seg for vekst i Tyskland. Det er forventet å bli et gigantisk marked ifølge Thingbø.

I børsnoteringen er det fem hjørnestein investorer som kjøper aksjer for totalt 205MNOK. DNB Asset Management (75MNOK), Swedbank Robur Fonder (50MNOK), Nordea Investment Management (30MNOK), Delphi Fondene (25MNOK) og Pareto Asset Management (25MNOK). I forbindelse med børsnoteringen selger Valinor aksjer for over 66MNOK, men vil fortsette å være den klart største aksjonær i selskapet. 

Valinor var engelinvestor i ZAPTEC tilbake i 2012, og har vært hovedsponsor frem til selskapet ble børsnotert i 2020. Vi har fulgt selskapet tett gjennom disse årene, som en av våre største satsninger, sier Pål Selboe Valseth administrerende direktør i Valinor. Vi ser frem til å følge ZAPTEC videre, nå med en vesentlig styrket kapitalbase, avslutter Valseth.