• Fremhevet
  • Nyheter

Zaptec: har sikret patent på ladeteknologi

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mai 2, 2023

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Zaptec har fått innvilget sin patentsøknad for fasebalansering som beskytter teknologien på lading. Teknologien muliggjør en mer kostnadseffektiv drift på store anlegg som lader flere elbiler samtidig, med bedre utnyttelse av strømmen og raskere ladefart.

Teknologien heter dynamisk fasebalansering og betyr at vi utnytter alle tre ledere som fører strøm, forteller Peter Bardenfleth-Hansen, konsernsjef i Zaptec. Blir én leder opptatt eller overbelastet, hopper ladesystemet over til en annen leder og utnytter strømmen bedre der. Ettersom strøm er ferskvare som må brukes i samme øyeblikket som det produseres, vil det å få mer strøm til et borettslag eller firmabygg ta lang tid og koste mye penger. Med vår nye patentbeskyttende teknologi, kan vi utnytte all tilgjengelig strøm i bygget, forklarer Bardenfleth-Hansen.

Patentet er utstedt av Det europeiske patentverket og gjelder i alle europeiske land. Denne patenterte teknolodien demonstrerer Zaptec sin ledende rolle innen infrastrukturbygging for AC-ladere, som vil være et viktig konkurransefortrinn for oss i Europa, avslutter Bardenfleth-Hansen.