• Fremhevet
  • Nyheter

Zaptec og Polestar inngår strategisk partnerskap

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: juni 4, 2024

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Polestar og Zaptec har inngått et kommersielt og teknologisk samarbeid for å levere avanserte hjemmeladeløsninger til europeiske kunder. Fra og med 4. juni vil ladeboksen Zaptec Go bli tilgjengelig for Polestar-kunder i Sverige, Danmark, Nederland og Norge, med flere europeiske markeder som følger etter. «Samarbeidet med Zaptec er et viktig skritt for å gi våre kunder i Europa sømløse og effektive hjemmeladeløsninger,» sier Lutz Stiegler, teknologidirektør i Polestar.

Partnerskapet går imidlertid langt utover dagens lading. Samarbeidet inkluderer også et langsiktig strategisk partnerskap med fokus på å bruke elbilen som en batteribank til å levere strøm tilbake til strømnettet, såkalt vehicle-to-grid (V2G). Dette kan potensielt balansere strømnettet og gi elbilister muligheten til å tjene ekstra penger. «Sammen med Zaptec vil vi fortsette utviklingen av innovativ ladeteknologi for å levere funksjoner som smart lading, toveis lading og vehicle-to-grid til våre kunder i fremtiden,» forteller Stiegler.

Zaptec deler denne visjonen om fremtiden. «Ved å inngå dette partnerskapet legger vi ut på en utrolig spennende reise i Europa, spesielt med vår vehicle-to-grid-teknologi,» sier Kurt Østrem, administrerende direktør i Zaptec. «Gitt Zaptecs høye krav til kvalitet og sikkerhet, er det naturlig å samarbeide med de som deler og forstår våre verdier,» avslutter Østrem.