• Fremhevet
  • Nyheter

Zaptec: utvider til Tyskland

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: juni 1, 2021

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Markedsandelen for elbiler i Tyskland er mer enn tredoblet på bare to år. Markedet antas å vokse til ti millioner innen 2030.  Med denne betydelige veksten i elbiler er det et stort behov for å gi flere mennesker muligheten til å lade hjemme, mens de er på jobb, eller når de er på farten i hverdagen.

Jeg er begeistret over å få muligheten til å etablere et nytt datterselskap i Tyskland, sier Annika Kunze, ny administrerende direktør i Zaptec sitt kontor i Tyskland, lokalisert i München. Salgstallene for elbiler har økt raskt i Tyskland siden i fjor, og antallet private ladere stiger nå kraftig. Kunze mener at dette er en flott mulighet til å komme inn på markedet. Jeg gleder meg til å gi elbilsjåfører gode ladeprodukter, og til å støtte overgangen til en mer bærekraftig og elektrisk fremtid, legger den nye landssjefen til.

Annika startet karrieren sin i energi- og forsyningsbransjen hos E.ON Inhouse Consulting. Hun gikk deretter inn i e-mobilitetsbransjen for ni år siden og jobbet som prosjekt- og produktsjef for BMW Group, der hun etablerte den offentlige ladetjenesten ChargeNow globalt. Hun ble senere involvert i Volkswagen Financial Services AG som produktsjef for e-mobilitet, og deltok i etableringen av en bedrift for tilkoblede energiløsninger, coneva GmbH. Annika har jobbet flere år som selvstendig konsulent og prosjektleder hvor hun utviklet nye forretningsmuligheter med internasjonale markedslanseringer. Annika starter nå i Zaptec for å etablere kontor i Tyskland. Dette er et viktig skritt for å tilby intelligente ladeløsninger til Europas største økonomi og mest folkerike land, sier konsernsjef i Zaptec, Anders Thingbø.