1X Technologies er et ingeniør- og robotikkselskap som produserer androider med menneskelignende bevegelser og atferd.

Siden selskapet ble grunnlagt i 2014, har 1X utviklet unike aktuator-systemer og AI, med mål om å bygge trygge roboter som kan jobbe side om side med mennesker. I 2022 kom det første kommersielle gjennombruddet, da 1X signerte en distribusjonskontrakt for minimum 140 androider som sikkerhetsløsning til kommersiell virksomhet i USA. 

Androiden bærer navnet EVE og kan interagere og samhandle med omgivelsene på lignende måte som et menneske. Dette gjør den ideell for bruk i markeder som lider av mangel på arbeidskraft i yrker der arbeidsoppgavene oppleves som repetitive. EVE styres ved hjelp av VR kontroll og AI, der en robot operatør sitter på et kontrollsenter med systemer som viser kamera, navigasjon og status på androidene. 1X sin første produksjonslinje er lokalisert i selskapets hovedkontor i Moss.

Robotikk vil være en naturlig del av morgendagens infrastruktur. 1X Technologies tilbyr en trygg, hjelpsom og rimelig robot som skaper et bedre arbeidsliv for flere sektorer som eksempelvis sikkerhets-, industri-, eller helse- og omsorgssektoren. 1X Technologies har en skalerbar forretningsmodell for videre europeisk og global ekspansjon.

Valinor