• Fremhevet
  • Nyheter

Aquabio: og Gerda Marie tester ny 4k visualisering og programvare forbedringer

  • Sektor: Hav
  • Dato: juli 30, 2020

  • Selskap: Waive hjelper fiskeoppdretterne å se under overflaten for å avdekke de faktiske forholdene i sine fiskemerder.

Den nydøpte fiskebåten Gerda Marie, mannskapet og kaptein Stein Magnar Melingen var klare til å starte 2020 med nye kvoter og den unike «Mills Cross» 3D sonaren SeapiX, fra IXblue, som muliggjør et selektivt, riktig og effektivt fiske.

Muligheten for fysisk opplæring var til tider begrenset på grunn av koronasituasjonen, men ved hjelp av TeamViewer var eksperter tilgjengelige for oppsett og tilpasninger i samråd med kapteinen. Introduksjonen var positiv og fordelene med SeapiX ble raskt illustrert gjennom visualisering av ulike fiskearter, som Tobis, Nordsjøsild og Kolmule ned mot 600m. Ja, no begynner eg å sjå at dette kan være ett fantastisk instrument i fiskeri sammenheng, sier Stein Magnar Melingen, kaptein på Gerda Marie.

SeapiX sonaren tillater varierte og alternative måter å identifisere, samt visualisere livet under og rundt båten. Dette betyr at fiskebåter utstyrt med SeapiX kan aktivt unngå bifangst og fokusere på fangst i henhold til kvotene for å sikre riktig og effektivt fiske. 150 meter foran Gerda Marie ble en annen fiskebåt observert, samt tilhørende kolmuletrål på 450 meters dyp. En steikjande bra sonar, avslutter Melingen.