• Fremhevet
  • Nyheter

Halodi Robotics: endrer selskapsnavn til 1X Technologies

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 1, 2023

  • Selskap: 1X Technologies jobber kontinuerlig for å bygge den første virkelig masseproduserbare humanoide robotplattformen som hjelper mennesker leve bedre liv.

I åtte år har ingeniør- og robotikkselskapet 1X, tidligere kjent som Halodi Robotics, utviklet unike aktuatorsystemer og AI, med mål om å bygge trygge roboter som kan jobbe side om side med mennesker. I fjor kom det første kommersielle gjennombruddet, da de signerte en distribusjonskontrakt for minimum 140 androider som skal bistå i sikkerhets og overvåkningstjenester i USA, via ADT Commercial.

Navneendringen til 1X Technologies vil i større grad gjenspeile selskapet og visjonen om å øke tilgangen på arbeidskraft globalt ved å hjelp av androider. Androidene våre vil etter hvert fungere blant mennesker, en etter en, forteller Bernt Øivind Børnich, daglig leder i 1X. Og i motsetning til andre androider som må bremse ned for å være funksjonelle, fungerer 1X sine modeller med 1x hastighet. Vi er glade for å ta fatt på dette nye kapittelet, og vi ser frem til å fortsette å tilby bransjeledende produkter og tjenester under vår nye merkevare, konkluderer Børnich.

Androiden som kommersialliseres bærer navnet EVE. Roboten EVE kan interagere og samhandle med omgivelsene på lignende måte som et menneske. Dette gjør den ideell for bruk i markeder som lider av mangel på arbeidskraft i yrker der arbeidsoppgavene oppleves som repetitive. EVE styres ved hjelp av VR kontroll og AI, der en robot operatør sitter på et kontrollsenter med systemer som viser kamera, navigasjon og status på robotene.