• Fremhevet
  • Personer

Heaten: ansetter ny daglig leder

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: juni 28, 2021

  • Selskap: Heaten utvikler og produserer megawatt-skala industrielle varmepumper med svært høye temperaturer, som kan gjenvinne varme som tradisjonelt går tapt i prosesser til ulike industrielle kunder.

Heaten er et nyetablert selskap som utvikler og produserer industrielle høypemperatur varmepumper i megawatt-skala, som kan gjenvinne varme som tradisjonelt går tapt. Gründer Harald Nes Rislå og deler av den tidligere ledelsen har kjøpt opp konkursboet av gamle Viking Heat Engines sammen med engleinvestor Kjell Lunde. Teknologien er fortsatt høyaktuell og helt nødvendig for at industrien skal klare å oppnå de energibesparelsene og den CO2-reduksjonen som vil kreves fremover, forteller Geir Robstad, operasjonsdirektør i Heaten.

Heaten har nå sikret seg Peter Breithaupt som ny daglig leder i selskapet. Breithaupt kommer fra Shell New Energies, der var han en av ekspertene innenfor fornybar energi, data science og IoT. Breithaupt har også vært en del av Shell Ventures’ due dilligence-team, hvor han har gransket teknologien til selskapene i forkant av investeringene.

Heatens teknologi er allerede ferdigutviklet, noe som gjør dette til det mest spesielle start-up-selskapet jeg har sett, forteller Breithaupt. Selskapet er en unik mulighet for meg til å kunne bruke min erfaring og jobbe med et meget erfarent team. Sammen skal vi bli en betydelig aktør innenfor det industrielle grønne skiftet, avslutter Breithaupt.