• Fremhevet
  • Nyheter

Heaten: og Südzucker kunngjør samarbeid om varmepumper

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: november 16, 2023

  • Selskap: Heaten utvikler og produserer megawatt-skala industrielle varmepumper med svært høye temperaturer, som kan gjenvinne varme som tradisjonelt går tapt i prosesser til ulike industrielle kunder.

Heaten kunngjør et strategisk samarbeid med Südzucker, en av verdens største matprodusenter, for å avkarbonisere sukker- og andre produksjonsprosesser.

I begynnelsen av 2024 vil Heaten levere og installere de første industrielle varmepumpene, HeatBooster, som gir høytemperaturdamp for en rekke prosesser på Südzucker sine anlegg.

«Dette samarbeidet markerer en stor milepæl for Heaten. Det strategiske samarbeidet vil akselerere selskapets oppskalering idet Heaten sikter mot å bli den ledende leverandøren av neste generasjons industrielle varmepumper», sier Wendy Lam Olsen, styreleder i Heaten.

HeatBooster leverer varmt vann eller damp opp til 200 °C ved å bruke avfallsvarme. Varmepumpen gir høy effektivitet med uovertruffen størrelse og fleksibilitet. Den stempelbaserte teknologien på 1-8 MW kan kombineres for å levere over 50 MW. Tidligere versjoner av maskinen som har operert i mer enn 30.000 timer i feltet.