• Fremhevet
  • Nyheter

Heimdall Power: etablerer sterkt fotfeste i Finland sammen med Caruna

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: januar 24, 2023

Heimdall Power kunngjorde i dag signeringen av en kontrakt med Caruna, en av de store nettselskapene i Finland, som for det meste er basert i den sørlige og vestlige delen av landet.

Caruna har en klar strategi for å gjøre nettet deres klart for fremtidens krav. Det skal blant annet gjøres gjennom dataanalyse og nye driftsmodeller, som trengs for både nettverksdesign og fleksibilitetshåndtering. Som et ledd i denne strategisatsingen vil Caruna nå instrumentere flere viktige kraftlinjer med Neuroner fra Heimdall Power. Det viktigste bruksområdet er å utnytte potensialet til dynamisk linjekapasitet (DLR) for å redusere overbelastninger i nettet i Espoo-området vest for Helsinki.

Gjennom bruken av Heimdall Power sine Neuroner vil Caruna få sanntidsinnsikt i tilgjengelig kapasitet til å håndtere overbelastninger i nettet mer effektivt enn de kan gjøre med dagens systemer. Dette betyr også høyere utnyttelse av deres eksisterende linjer og mulighet for å utsette betydelige investeringer. Gjennom våre diskusjoner har Caruna vist at de er en fremoverlent og moderne nettoperatør, sier Vivi Mathiesen, prosjektleder i Heimdall Power. Vi gleder oss veldig til å samarbeide med dem på dette prosjektet over de neste årene, avslutter Mathiesen.