• Fremhevet
  • Nyheter

Heimdall Power: fullfører første kundeinstallasjon med automatisert drone

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: januar 10, 2023

Droneteamet til Heimdall Power fullførte sin første automatiserte kundeinstallasjon av en Neuron på en kraftlinje, noe som markerer en viktig teknologisk milepæl for selskapet.

Installasjonen skjedde på en av Elvias 66kV-linjer i utkanten av Oslo. Fra dronen forlot bakken, til Neuron ble montert på høyspentkabelen, var tidsbruken mindre enn tre minutter. Jeg må si at dette var veldig elegant, raskt og effektivt utført, og i tillegg helt problemfritt, sier Tore Tuneid, feilretter i Eliva. Sikkerhet er også en viktig fordel her. Totalt sett ble jeg veldig imponert over hvor enkelt det var, det er virkelig en lang rekke fordeler, avslutter Tuneid.

Jeg er virkelig stolt av Heimdall Power sitt drone-team som klarte dette gjennombruddet, sier Thomas Wikberg, daglig leder i Heimdall Power. Vi har nå demonstrert for en viktig kunde, Elvia, at vi er i stand til å montere Neuronene våre trygt og effektivt på linjer med spenning. I fremtiden kan dette spare kundene våre for enormt mye tid og penger, samt øke sikkerheten, konkluderer Wikberg.