Norsk Vind: industrien trenger vindkraft

  • Sektor: Energi
  • Dato: september 9, 2019

  • Selskap: Norsk Vind er Norges største private vindkraftaktør, som bidrar til elektrifisering av industri, husholdninger og transportsektoren.

  Stein Lier Hansen, administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Industri skriver at «Industrien trenger mer strøm, og den må være fornybar og billig. Både opprustning av vannkraftverk og mer landbasert vindkraft blir viktig.» Videre beskriver Hansen årsaken til hvorfor industrien trenger mer strøm. Les hele innlegget som heter «Myten om kraftoverskuddet» på nettstedet til Energi og klima.

  I FriFagbevegelse, en nettavis om arbeidslivet og fagbevegelsen, har Jan Olav Andersen, leder av El og IT-forbundet, Frode Alfheim, leder av Industri Energi og Jørn Eggum, leder av Fellesforbundet, gått sammen om et debattinnlegg for vindkraft:

  «Vi er positive til vindkraft på land, da det motsatte verken gagner industrien eller klimaet. Utbygging av vindkraft bidrar til å sikre eksisterende arbeidsplasser, samtidig som det legger grunnlag for nye. Norsk leverandørindustri bør ha ambisjoner om økte markedsandeler innen vindkraft, både til lands og til havs.» Les hele innlegget til de tre fordundslederne med tittelen «Industrien trenger vindkraft» på nettstedet til Fri Fagbevegelse.