• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto Group: har offisiell åpning av det banebrytende varmebatteriet Heatcube

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: september 5, 2023

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

I dag markerte en historisk begivenhet for Kyoto Group på Norbis Park i Danmark, hvor Aalborg Forsyning, samarbeidspartnere og gjester samlet seg for å feire den offisielle åpningen av deres revolusjonerende Heatcube.

Heatcube representerer et monumentalt sprang innen energilagringsteknologi, idet den utnytter den innovative kraften til smeltet salt for så å integreres sømløst med fjernvarmenettverket. Installasjonen på Norbis Park står som verdens første implementering av denne transformative teknologien med smeltet saltbatteri. Aalborg Forsyning har overtatt driften av Heatcube, som allerede aktivt leverer varme til fjernvarmenettverket. Anlegget er klart til å levere imponerende 5 000 MWh varme årlig, tilsvarende varmeforbruket til omtrent 275 eneboliger. 

Innvielsen av Heatcube på Norbis Park var en feiring av samarbeidet mellom Kyoto Group og Aalborg Forsyning. Dagen var preget av inspirerende taler og tilstedeværelsen av betydningsfulle gjester. Blant de deltakerne var Lasse Frimand Jensen, ordføreren i Aalborg kommune; Eivind Reiten, styreleder i Kyoto Group; Camilla Nilsson, daglig leder i Kyoto Group; sentrale ledelsesfigurer fra Aalborg Forsyning; Kristine Kopperud Timberlid, direktør for Danmark i Innovasjon Norge; og Katja Christina Nordgaard, Norges ambassadør i Danmark, som med stor entusiasme foretok den symbolske snippklippingen.