• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto: og Aalborg Forsyning signerer første kommersielle Heatcube kontrakt

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: november 19, 2021

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

Kyoto er glade for å kunngjøre signeringen av sin første kommersielle kontrakt for Heatcube termisk batteri løsning under en batteri leasing (BAAS)-avtale med Aalborg Forsyning i Danmark. 

Ifølge kontrakten vil Heatcube bli installert på Nordjyllandsværket kraftverk utenfor Aalborg som en kommersiell demonstrasjonsenhet. Det termiske batteriet er under bygging og forventes å være operativ tidlig 2022. Heatcube vil være en del av Nordjyllandsværket og Aalborg Varme sitt program for å teste og introdusere nye rene energiløsninger og fase ut kull, ettersom energiinngangen er elektrisitet fra rutenettet. Aalborg Forsyning ønsker å spille en sentral rolle i utviklingen og testingen av nye, grønne løsninger, sier Jesper Høstgaard-Jensen, operasjonsdirektør i Aalborg Forsyning. HeatCube vil være den første installasjonen i vårt Green Test Center, så dette er en viktig milepæl for både oss og Kyoto. Vi ser gode muligheter med Heatcube og vi vil først teste og verifisere at det fungerer med fjernvarme, avslutter Høstgaard-Jensen.

Avtalen representerer vårt første bevis på kommersialisering av Heatcube og en milepæl for avkarbonisering av industriell oppvarming, sier Christopher Kjølner, daglig leder i Kyoto. Vi ser frem til å begynne å levere varme til Nordjyllandsværket, som støtter sin langsiktige energiovergang, og vi ser stort potensial for å utvide vår installasjon over tid, avslutter Kjølner.