• Fremhevet
  • Nyheter

Sensonomic: samarbeider med Europas ledende olivenoljeprodusent

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: april 22, 2020

  • Selskap: Sensonomic utvikler programvare for å gjøre globalt landbruk mer profitabelt på en bærekraftig måte. Ved å bruke avanserte simuleringsmetoder kan programvaren finne optimale strategier for tilpasning til en verden i endring.

Sensonomic samarbeider med Innoliva, den ledende olivenoljeprodusenten i Europa, for å øke produksjonsverdien av deres høykvalitets organiske olivenolje. 

Innoliva er en vitenskapelig og data drevet virksomhet, og Sensonomic tilbyr en ny måte å levere praktisk innsikt til virksomheten. Vi er forpliktet til å kontinuerlig forbedre driften vår, og samarbeidet med Sensonomic gjør oss i stand til å teste en ny tilnærming til beslutningstaking i landbruket, sier Jorge Pena, konsernsjef i Innoliva.

Å jobbe med førsteklasses og innovative produsenter er den beste måten å vise hva teknologien vår kan tilby. Innoliva oppnår allerede mye høyere avkastning enn andre produsenter, og ved å ta i bruk vår teknologi forventer vi en ytterligere økning i bærekraftig lønnsomhet, sier Anders Gundersen, daglig leder i Sensonomic. Landbruket har lenge vært under press for å bli mer datadrevet. De som begynner å adoptere bruk av data for beslutninger viser vei til betydelig høyere fortjeneste, og på en mer bærekraftig måte enn sine konkurrenter, avslutter Gundersen.