• Fremhevet
  • Nyheter

Solgrid: skal bygge Mörghult solkraftverk, sitt tredje store solkraftverk i Norden

  • Sektor: Energi
  • Dato: september 27, 2022

  • Selskap: Solgrid er et energiselskap som utvikler, finansierer, bygger og drifter solcelleanlegg i nordiske markeder.

Solgrid inngår samarbeid med Encavis, en ledende uavhengig kraftprodusent i Europa, for å realisere Mörghult solkraftverk på østkysten i Sverige. 

Solkraftverket er lokalisert i Västervik i Småland og vil etter planen produsere om lag 15 GWh i året når det kobles til nettet i løpet av tredje kvartal i 2023. Vi er veldig fornøyde med avtalen med Encavis som gir oss mulighet til å realisere prosjektet, sier Kristin Melsnes, daglig leder i Solgrid. Dette er nok en viktig milepæl for å tilføre mer fornybar energi i et område med kraftunderskudd, avslutter Melsnes.

Encavis er også medeier i Varberg Norra solkraftverk, som sto klart i april 2022 med en produksjonskapasitet på 5MW. Vi er glade for det andre vellykkede prosjektet i vårt partnerskap med Solgrid i Sverige, sier Mario Schirru, Investerings- og operasjonsdirektør i Encavis AG. Mörghult solkraftverk bringer oss ikke bare nærmere vår kapasitetsøkning i tråd med vår vekststrategi, men det styrker også vår tilstedeværelse i Skandinavia, som er et av de mest interessante nye solenergimarkedene i Europa, avslutter Schirru.