• Fremhevet
  • Nyheter

Solgrid: tilbyr samarbeidsmodell for raskere etablering av norske solprosjekter

  • Sektor: Energi
  • Dato: september 27, 2022

  • Selskap: Solgrid er et energiselskap som utvikler, finansierer, bygger og drifter solcelleanlegg i nordiske markeder.

Solgrid introduserer nå en samarbeidsmodell for å bidra til økt utbygging av solkraft. Vi får mange henvendelser og har møtt stor interesse, både fra grunneiere, kommuner og næringslivsaktører, forteller Kristin Melsnes, daglig leder i Solgrid.

Samarbeidsmodellen inviterer til deltakelse på eiersiden i solkraftverkene via et prosjektselskap. Solgrid vil utvikle og ferdigstille prosjektene, samt sikre drifts- og vedlikeholdsavtaler på 40 år. Solgrid vil ha en mindre eierpost i prosjektselskapene de utvikler.

Vi vet at mange har områder de har planer for solkraftverk, men ikke kommer i gang, sier Melsnes. I et samarbeid med Solgrid tilbyr vi en etablert og profesjonell organisasjon med kompetanse innen prosjektutvikling og konsesjonsprosessen som vil sikre en rask og trygg utbygging, forklarer Melsnes.

Typiske arealer for solkraftverk er såkalt grått land. Det vil si areal der det allerede er inngrep, men karrig jord og dårlige vekstvilkår. Solgrid retter seg primært mot arealer på 150 til 200 mål og oppover, men er også interessert i å høre fra grunneiere som til sammen har en hensiktsmessig størrelse i nærhet til hverandre.