• Fremhevet
  • Nyheter

SubC3D: ferdigstilt prototype-kamera for oppdrettsnæringen

  • Sektor: Hav
  • Dato: januar 28, 2020

SubC3D har ferdigstilt sin prototype av et flerkamerasystem, som åpner for å måle objekter i aktiv bevegelse. En slik løsning svarer på mange utfordringer oppdrettsnæringen har i dag, og vil kunne gi en unik innsikt i biomasse. Målingene vil danne besluttningsgrunnlag for riktige avgjørelser i et manuelt eller automatiseringsprosesser tilknyttet oppdrettsanlegg.

Prototypen er en videreutvikling av et enkeltkamera-system for oppmåling under vann som kunne lage 3D moddeleringer med svært stor nøyaktiget. Gründerne av SubC3D Bjørn Grøtting og Frank Prytz, har utført over 500 målinger med det gamle systemet før de stiftet selskapet i 2016 og startet utviklingen.

I dag fullførte SubC3D sin første undervannskalibrering, og fullførte dermed sin prototype for et akvakultur / oppdrettskamera med spennende resultater. Målingene er arealbrede og inkluderer millioner av 3D-punkter, slik at vi kan oppdage lus på fisken. Denne metoden er patentsøkt, forteller Frank Prytz, administrerende direktør i SubC3D.