• Fremhevet
  • Nyheter

SustainSolar: første av sitt slag off-grid system installert i Sør Sudan

  • Sektor: Energi
  • Dato: mars 23, 2020

  • Selskap: SustainSolar leverer conteinerbaserte høykvalitetsløsninger for varig fornybar kraftproduksjon og batterilagring til avsidesliggende steder over hele Afrika.

SustainSolar leverte sitt off-grid-system i en 20-fots conteiner utstyrt med SMA solceller og batteri-omformere med BYD-batterier. Dette er det første solcelle-batteri-hybrid systemet i Sør-Sudan.

På rekordtid planla, installerte og igangsatte Aptech Africa det bakkemonterte solcelle-systemet på 79 kWp som mater et 125 kWh litium-ion batteri-lagringssystem fra SustainSolar. Eye Radio, en ledende radiostasjon i Sør-Sudans hovedstad Juba, er ikke lenger avhengig av sine gamle dieselgeneratorer som sin primære strømforsyning. Disse benyttes nå som backup.

Med en betydelig redusert driftstid for dieselgeneratoren vil drivstoffbesparelsen alene føre til en rask tilbakebetaling av hybridlagringssystemet. Dette fungerer også som et bevis på at solcelle- og batterisystemer ikke bare tilbyr en bærekraftig fornybar energiløsning, men er også økonomisk fornuftig i forhold til de fleste dieseldrevne off-grid systemene som finnes over hele Afrika og andre steder.