• Fremhevet
  • Nyheter

Zaptec: Pro får MID-typegodkjenning som åpner nye markeder i Europa

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: mars 30, 2023

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Zaptec har fått godkjent MID-typegodkjenning for sine Zaptec Pro ladere. Nå forbereder selskapet sertifikater og storskala produksjon.

Måleinstrumentdirektivet (MID) er et EU-direktiv som skal skape et felles marked og felles standard for måleinstrumenter i EU/EØS-området. MID-sertifisering er et krav i visse markeder og nær et krav i andre. I Tyskland alene vil Zaptec eksempelvis gå fra å ha 250 konkurrenter ned til 70 bare ved implementeringen av MID i ladestasjonen.

Denne sertifiseringen en noe vi har lengtet etter, da denne godkjenningen er et viktig skritt for Zaptec på veien til å åpne nye Europeiske markeder, forteller Peter Bardenfleth-Hansen, konserndirektør i Zaptec. MID-sertifisering kreves av skattemyndighetene for godkjennelse av skatterefusjon, så med denne sertifiseringen vil skattemyndigheter i Benelux-landene, Frankrike og Tyskland akseptere skattefradrag på strøm brukt til firmabiler. Vi tror den vil ha mye å si for oss, da eksempelvis firmabiler utgjør 70 prosent av alt nybilsalg i Tyskland, avslutter Bardenfleth-Hansen.