• Fremhevet
  • Investering

Zaptec: tar grep for å fremtidssikre ladere med Plug&Charge-teknologi

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: september 14, 2022

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

Zaptec har investert 5 millioner kroner i software-selskapet Switch, som programerer fremtidens sømløse ladeopplevelse. Forestill deg å parkere bilen og sette bilen på lading uten å måtte bruke kortbetaling eller åpne en app for å starte ladingen, men likevel ha en automatisk betaling – Det er Plug&Charge-teknologi, sier Peter Bardenfleth-Hansen, daglig leder i Zaptec.

Mange elbilprodusenter tar i bruk Plug&Charge-teknologi og flere elbiler får nå også programvaren sin med «over-the-air»-oppdatering for å tilby Plug&Charge-lading til sine eiere. Software-teknologien er en internasjonal standard som innebærer en kommunikasjonsbro, mellom bil og ladestasjon. I fremtiden kan dette også bety mellomlagring av strøm, slik at bilen kan gi strøm til for eksempel hus – også kalt Vehicle to grid (V2G). Systemladeren Zaptec Pro har hatt teknologien innebygget i maskinvaren i to år, noe som betyr at alle systemanlegg fra Zaptec fra de siste to år kan få vekket teknologien til live, når elbilutviklingen støtter den moderne ladeformen.

Dette er et skritt mot en sømløs ladeopplevelse for kommende elbileiere, forteller Bardenfleth-Hansen. Systemladeren Zaptec Pro har i flere år vært i forkant når det kommer til kvalitet og sikkerhet innenfor ladeinfrastruktur, og denne siste nye software-prototypen viser at Zaptec Pro fremdeles er det mest fremtidssikre produktet på markedet, avslutter Bardenfleth-Hansen.

Den nye kommunikasjonsbroen gjør Zaptec sine systemlader til en av de første AC-laderne i verden som beviser full Plug&Charge-funksjonalitet med ladestandard ISO 15118.