• Fremhevet
  • Nyheter

Zaptec: vinner internasjonal designpris for beste produktdesign

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: april 27, 2022

  • Selskap: Zaptec er verdensledende på smarte ladesystemer for elbiler i borettslag, bedrifter og hjemme.

I fjor tok Zaptec med seg en 2021 Red Dot designpris i kategorien merkevare- og kommunikasjonsdesign. I år, som en del av den internasjonale designkonkurransen, vant Zaptec 2022 Red Dot Design designpris, for beste produktdesign, for sin innovative hjemmelader Zaptec Go.

Zaptec Go er en elegant og kompakt lader som blander skandinavisk design med bransjeledende EV-ladeteknologi for hastighet og effektivitet. Nå har dets prisbelønte design blitt anerkjent med en internasjonalt anerkjent 2022 Red Dot designpris.

Det er utrolig gøy å vinne en Red Dot designpris, forteller Magnus Pallesen, utviklingssjef i Zaptec. Det er en offisiell anerkjennelse av alt det harde arbeidet som våre ingeniører og designere har lagt ned i å lage Zaptec Go. Den rommer mye teknikk, og vi har kjempet for å få produktet ned i størrelse. Samtidig skal laderen inkludere funksjoner og være brukervennlig, både for sluttbruker og elektriker som monterer produktet, forklarer Pallesen.

Zaptec samarbeidet med Elleve under industridesignprosessen. Elleve er et uavhengig firma bestående av designere, innovasjonskonsulenter og kommunikasjonsrådgivere som spesialiserer seg på å skape lønnsomme og mer bærekraftige strategier, produkter og tjenester for bedrifter i vekst.

Den største utfordringen var å lage en lader som folk vil ha på veggen, skape et produkt som både var funksjonelt, rommet avansert teknologi og samtidig passet inn i hjemmet, forteller sjefsdesigner Mats Henriksen i Elleve. Noe som var funksjonelt, som inneholdt avansert teknologi, men som også passet inn i resten av hjemmets design og innredning. Det var også viktig at designet skapte et uttrykk som ga Zaptec som selskap en tydelig identitet, for å kunne bli et referanseprodukt i produktkategorien. Vi er godt fornøyd med sluttresultatet og mener vi har innfridd ambisjonene våre, avslutter Henriksen.