• Fremhevet
  • Personer

Elinor Batteries: ansetter ny teknologidirektør

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: november 1, 2023

  • Selskap: Elinor Batteries skal etablere batteriproduksjon basert på kjent teknologi i Orkland, Midt-Norge, som har stor tilgang på billig og ren fornybar energi.

Elinor Batteries har styrket sitt ledelsesteam betydelig ved å ta imot Fengliu Lou som deres teknologidirektør. Med denne strategiske ansettelsen har Elinor Batteries sikret ekspertisen til en av Norges fremste batterispesialister, som kan vise til en unik kombinasjon av akademisk dybde og omfattende erfaring innen kommersiell utvikling av batteriteknologi.

Fengliu Lou bringer med seg over 15 års erfaring innen lithium-ion-batterier, produktutvikling og design av produksjonsprosesser. Hans mest nylige rolle var som leder for forskning og utvikling hos det norske batteriteknologiselskapet Beyonder. Lous bakgrunn inkluderer en doktorgrad fra NTNU, som gir ham en unik posisjon til å bygge bro mellom akademisk forskning og industriell anvendelse. «Fengliu Lou er personen jeg kjenner i Norge med dypeste kompetanse og forståelse for hvordan man designer moderne lithium-batterier,» sier Arne Fredrik Lånke, daglig leder i Elinor Batteries. «Fengliu Lou vil være en nøkkelperson i utviklingen av Elinor Batteries fremover,» konkluderer Lånke.

Elinor Batteries er for øyeblikket i ferd med å etablere en batterifabrikk i Orkland kommune, nær Trondheim, for å produsere batterier for stasjonær energilagring. Selskapet ser for seg en lovende fremtid i dette raskt voksende globale markedet, drevet av elektrifisering og økt bruk av fornybar energi. «Elinor Batteries har etter min mening de beste forutsetningene for å lykkes internasjonalt,» sier Fengliu Lou, ny teknologidirektør i Elinor Batteries. «Jeg ser frem til å bidra med min ekspertise som teknologidirektør i selskapet,» avslutter Lou.