• Fremhevet
  • Nyheter

Kyoto: bygger nå sitt termiske batteri Heatcube

  • Sektor: Infrastruktur
  • Dato: juli 7, 2021

  • Selskap: Kyoto utvikler en innovativ conteinerbasert løsning for termisk energilagring, for å generere damp etter behov i industrielle prosesser.

Kyoto har lagt inn en bestilling på det første termiske batterisystemet, Heatcube, som skal installeres som en kommersiell demonstrasjonsenhet. Produksjonen av Heatcube-komponentene har allerede startet sammen med ledende designere og produsenter. Heatcube tar utgangspunkt i den vellykkede piloten i 2020 som ga et konseptbevis for et termisk batteri med smeltet salt.

Når den er installert, vil enheten operere under kommersiell kontrakt for salg av varmeenergi fra Heatcube under en batteri-som-en-tjeneste (BaaS) varmesalgsavtale og tjene som et første bevis på kommersialisering. Vi har etablert sterke partnerskap for å bringe Heatcube til markedet som en effektiv, modulær og svært skalerbar løsning for avkarbonisering av industriell oppvarming, sier Christopher Kjølner, daglig leder i Kyoto. Termiske batterier har potensialet til å redusere bruken av kull og naturgass i industrielle prosesser betydelig. Vi er ivrige etter å fullføre vår første installasjon for å fullt ut demonstrere vår evne til å levere ren fornybar varmeenergi til industrielle brukere, avslutter Kjølner.

Heatcube sikrer en stabil tilførsel av avkarbonisert termisk energi for industrielle applikasjoner, med smeltede salter som lagringsmedium. Heatcube består av integrerte undersystemer, som tanker som inneholder smeltet salt, et sirkulasjonssystem med pumper og ventiler som flytter saltet fra en tank til en annen og et dampgenereringssystem, for å nevne noen. Hele systemet leveres i 20 fots containere til kunden, klare til å integreres i et industrianlegg. Når den er produsert, vil en Heatcube konfigureres med lagringskapasitet på 20 MWh og med en utladningskraft på 5 MW. I tillegg er det ingen begrensninger på antall Heatcube-moduler som kan installeres sammen hos kunden.